Header afbeelding

Vlakke buitenzonwering met screens in Groningen

Voor informatie over strakke en moderne screens moet u bij Roder Zonwering en Glashandel in Groningen zijn.


U wilt de straling van de zon weren uit uw huis, maar uw wilt niet, dat dat rondom uw huis veel ruimte gaat innemen? Dan bent u het beste af met screens: een vlakhangend zonweringssysteem.


Wat zijn de voordelen van screens?

Eén van de voordelen is dat de schermen 80% van het zonlicht tegenhouden, maar er binnen toch ruim voldoende licht is. Zij werken isolerend, zodat ze in de zomer het huis binnen koel en behaaglijk houden, terwijl ze in de winter, wanneer ze ’s nachts neergelaten worden, de warmte binnenshuis houden. Welke voordelen zijn er nog meer?


 • Interieurstoffen verkleuren minder snel.
 • Insectenwerend .
 • U kunt, bij gebruik voor kantoor, weer zien wat er op uw beeldscherm staat.
 • Draai- en kiepramen kunnen gewoon geopend worden.
 • Door de transparantie van het doek is er uitzicht naar buiten, maar geen inkijk naar binnen.
 • Bestand tegen wind, zon en regen.

 • Afwerking van vlakke buitenzonwering

  De keuze aan kastmaten en -modellen, doeksoorten en -kleuren en zijgeleiders is groot. Daardoor zal het voor u op maat gemaakte scherm altijd passen bij de kleur en stijl van uw woning. Door gebruik van glasvezel in het doek is het oersterk, onbrandbaar, weersbestendig en vormvast. Het aluminium frame kan in crèmewit of lichtgrijs geleverd worden.


  Bediening van het zonnescherm?

  Hetzelfde als bij rolluiken: het doek gaat naar boven en beneden met behulp van zijgeleiders door een handmatige bediening met bandopwinder of draaistang of door een elektrisch systeem met wandschakelaar of afstandsbediening.


  Onderhoud aan het scherm

  Het kost niet veel moeite om een screen te onderhouden. Met een zachte borstel en een mild reigingsproduct schoonmaken is voldoende. Het doek moet, als het nat is geworden door de regen, wel eerst drogen voor het weer in de bak gerold wordt.

  Heeft u naar aanleiding van deze informatie besloten om screens aan te schaffen? Kom dan naar onze showroom en wij zullen u alle keuzemogelijkheden laten zien.